Restauracja BonŻur jest położona w sercu Gdańska. Przytulny wystrój stanowi idealne otoczenie dla serwowanych przez naszych kucharzy specjałów kuchni francuskiej z polskim twistem. Do tego świetna selekcja win oraz swobodna atmosfera.
Oferujemy również śniadania w formie bogatego bufetu szwedzkiego serwowane w godz. 7:30 – 10:30
O Szefie Kuchni
,,Nazywam się Michał Marek Dawidowski i jestem Szefem Kuchni i Restauracji Atelier BonŻur w Gdańsku. Mam 39 lat, a Gdańsk to moje miasto… Sztuki kulinarnej uczyłem się za granicami Naszego Kraju pracując ciężko w pocie czoła po kilkanaście godzin dziennie ucząc się i zdobywając doświadczenie. Obecnie mam niebywałą okazję podzielić się moją wizją Kuchni Polskiej i Kaszubskiej na miarę XXI wieku. Moja Kuchnia jest zdrowa, kolorowa, smaczna, nigdy nudna.”